Sprong

Wonderen bestaan niet!

Jakkes, elke keer als ik onder de douche stap ruik ik het weer, een enorme stank. En nee, dat ben ik niet zelf, voor de grappenmakers onder jullie, nee ik weet precies wat ik ruik. Het is een muffe rioollucht afkomstig uit het afvoerputje in onze douchegoot. Inmiddels ruik ik het al een paar weken, vanaf de laatste keer dat ik de goot leeg baggerde.

Ja, die award voor huisvrouw van het jaar gaat ook dit jaar aan mijn neus voorbij. Taken als het schoonmaken van de douchegoot stel ik altijd uit tot het niet meer anders kan. Dat moment is voor mij wanneer het douchewater besluit niet weg te lopen via de goot, maar zich een weg zoekt over de rest van mijn badkamervloer. Wat zal mijn moeder trots op mij zijn als ze dit leest. 😉

Iedere keer als ik in de douche stap ruik ik het weer en iedere keer hoop ik, tegen beter weten in, op een wonder. Het wonder van de verdwenen rioollucht. Poef, ineens is het weg alsof de goede fee zelve het sprookje assepoester even heeft gelaten voor wat het is en mijn stankprobleem is komen wegtoveren. Vrij onwaarschijnlijk. Alternatief voor mijn hoop op een goede fee, is dat mijn wederhelft het probleem oplost. Dat is al net zo onwaarschijnlijk. Afijn.

Soms hopen we op een makkelijke oplossing

Een oplossing waarvan je stiekem ook wel weet dat die niet gaat komen. Zo ook met een “stink” baan. Je baalt van je werkgever, de opdrachten die je moet doen, de sfeer, collega’s. Elke dag opnieuw voel je dat het “stinkt”. Elke dag heb je ook weer de hoop op het wonder dat het morgen vast beter is. Dat er ineens iets is veranderd waardoor alles anders voor je is. Helaas, dat zal nooit gebeuren tenzij je zelf in actie komt. Niet leuk om te horen, maar wel hoe het is.

Zelf in actie komen, dat is soms echt niet het meest fijnste om te doen. Je weet namelijk nu al dat je tegen dingen aan zult lopen die vervelend zijn. Een gesprek aangaan met je werkgever, je baan opzeggen, onzekerheid over de toekomst of in mijn geval stank, haren en andere natte zooi.

In mijn geval is mijn stankprobleem gelukkig heel eenvoudig op te lossen. Rooster omhoog, goot schoonmaken, deksel erop. Klaar is kees. Daarna vraag ik mezelf altijd af, waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Tja.

Stel dat mijn rioolprobleem veel ingewikkelder lag en ik had te maken met bijvoorbeeld een lekkage. Daar kan ik zelf helemaal niks mee. Ik weet niet precies wat het probleem is en ook niet hoe ik het moet verhelpen. In zo’n geval is er maar een oplossing, dan moet ik een expert inschakelen. Iemand die weet hoe je met lekkages omgaat. Die eerst onderzoekt waar het probleem zit en die weet hoe je zoiets moet oplossen.

 

Zo ook als je te maken hebt met een “stink” baan.

Als je wel weet dat het “stinkt” maar je weet niet waarom en hoe je er in hemelsnaam iets aan kunt doen, dan is het zo makkelijk nog niet op zelf een oplossing te vinden. Dan heb je hulp nodig, een expert. Ja, en in dit geval zou ik je – hoe kan het ook anders – een loopbaancoach aanraden. Iemand die jou helpt je “stank” probleem in kaart te brengen en je ondersteund zodat jij het kunt oplossen.

Een heel duidelijk verhaal lijkt mij. Dus nu zou ik wel eens van jou willen weten: hoe lang kun jij de “stank” nog aan? Is het dan nu tijd om in actie te komen? Zet dan de eerste stap en neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mail naar info@hrmns.nl of app/bel naar 06-38414985. Ga ik ondertussen eindelijk mijn eigen stankprobleem eens aanpakken.

Lindsey Hermans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top