Vertel eens. Waar heb jij nu zin in?


De zin van het leven, is dat je er zin in hebt. Dat zei mijn therapeut eens tegen mij toen we het hadden over de wat nou de zin is van het leven. Het is mij sindsdien steeds bijgebleven. Zin hebben in het leven, dat is heel belangrijk.

 

Gisteren deed ik iets waar ik echt zin in had.
Ik deed mee aan een workshop bloggen in Delft. Mijn navigatiesysteem had totaal geen zin bleek wel toen die jongedame mij alle kanten op stuurde, behalve de juiste. Enfin, ik had zin dus ook een navigatiesysteem zou mijn humeur niet bederven. Nadat ik de verschillende uithoeken van Delft had verkent, stormde ik uiteindelijk iets te laat toch de locatie binnen waar het allemaal zou gaan gebeuren. Ik had een top middag vol met tips, lekkers en plezierig gezelschap. Dan ga je helemaal blij weer naar huis.

Blijdschap

Dingen doen waar je zin in hebt, dat geeft energie.
Zo'n middag gaat voor mij niet alleen over het leren bloggen, het is veel meer dan dat. Het is een bron van inspiratie welke mij weer voor dagen nieuwe ideeën geeft. Het is nieuwe energie die mij aanzet tot actie, het geeft mij opnieuw weer ontzettend veel zin! Zin ook in andere dingen. Dingen waar ik anders juist niet zo'n zin in heb zoals het bijwerken van mijn website, opruimen van mijn werkplek en nog veel meer van dat soort noodzakelijke maar toch echt minder leuke klusjes. Na zo’n dag vol met leuks stroomt de energie en neem ik ook minder leuke klusjes daar met veel minder moeite gewoon in mee.

 

Nou kan ik natuurlijk niet elke week een workshop gaan bijwonen, al zou ik dat best leuk vinden, maar ook iets kleins als een strandwandeling met een kopje warme choco, een middagje weg met een vriendin of op de bank met joggingbroek aan en mijn favoriete boek, dat zijn de kleine dingen die mijn zin doen stromen.

 

Baal je van je werk, ren je rond als een kip zonder kop, bedolven wordt onder alles wat je moet?
Dan vergeet je waarschijnlijk waar je zin in hebt. Juist in periodes van stress en onrust is het belangrijk om dingen te doen die je leuk vind, waar je zin in hebt. Je komt in een neerwaartse spiraal van niet willen en geen zin. Daarom geef ik je hier een van mijn beste tips: maak een leuke dingen lijstje. Een lijstje vol met zin.

 

Daar mag echt alles opstaan. Heel klein en heel groot.
Het haken van een hippe sjaal, op de koffie bij oma, lezen in je favoriete boek, een stedentrip naar Florence, alles kan al is dat laatste financieel wekelijks wellicht niet haalbaar. Zet daarom dan ook vooral veel kleine activiteiten op het lijstje. Van die kleine “zin” dingen die je makkelijk kan doen. Kies elke week 1 van die dingen van dat lijstje en ga het doen. Je zult merken dat je meer humeur verbeterd en weer meer energie krijgt. Gun dat jezelf.

 

Nu ben ik nieuwsgierig. Wat komt er allemaal op jou lijstje met zin te staan?Groetjes,

Ben jij toe aan de volgende stap in je loopbaan? Wil jij nu eens kiezen voor jezelf?
Daar kan loopbaancoaching jou bij helpen. Neem dan gerust contact met mij. Dan plannen we in overleg een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact