Welke moeders help ik naar meer werkgeluk? I Coaching
Met wie ik werk

Moeders met wie ik werk.

Kijken anders naar het leven sinds ze moeder zijn
Het moederschap heeft mijn klanten veranderd. Ze zien ineens wat ze echt belangrijk vinden in het leven. Hierdoor is de baan waar ze al jaren een hekel aan hebben nu niet meer acceptabel.

Toch blijven ze heel loyaal aan het bedrijf en hebben ze altijd hoop dat de situatie nog zal veranderen. Ze willen wel weg, maar ze weten niet hoe. Bovendien weten ze niet goed wat ze zouden willen doen, wat er echt bij hen past en daardoor voelen ze zich behoorlijk onzeker.

Ervaren veel stress door een lastige werksituatie
Mijn klanten werken bijvoorbeeld voor een leidinggevende die ze elke dag een beetje kleiner laat voelen of ervaren om een andere reden een veel te hoge werkdruk. Ze gaan dagelijks met pijn in hun buik weer naar het werk en zijn blij als de werkdag er weer op zit.


Perfectionisme is ze niet onbekend
Het zijn harde werkers met een groot sociaal gevoel. Ze vragen altijd het uiterste van zichzelf en willen altijd het best mogelijke werk afleveren. Liefst doen ze iets waar ze super goed in zijn en echt in kunnen uitblinken.

Het zijn betrokken doorzetters en ontzettend loyaal
Betrokken, loyaal, doorzetter, harde werker, betrouwbaar en gevoelig. In deze eigenschappen herkennen mijn klanten zich wel.

Ze staan als eerste klaar om anderen te helpen. Bij een deadline voor een belangrijk project zullen zij niet naar huis gaan tot het werk af is. Afspraak, is afspraak. Het zijn zeker geen snelle opgevers die klanten van mij. Waar anderen opgeven, gaan zij nog even door. Ze vinden het moeilijk om te bepalen wanneer ze daarin te ver gaan en ze ook gewoon nee mogen zeggen.

Mijn klanten stellen hoge eisen aan zichzelf en hebben regelmatig het gevoel dat ze falen.

Ze kiezen niet snel voor zichzelf
Naar een coach gaan en om hulp vragen, dat is best een stap voor mijn klanten. Ergens vragen ze zich ook wel af of ze dat wel “zomaar” mogen doen. Het voelt best een beetje als falen. Toch weten ze ook heel goed dat het zo niet langer door kan gaan en dat al dat gestress en hun slechte humeur ook zijn weerslag heeft op het gezin.

Ze begrijpen heel goed dat ze hulp nodig hebben om iets aan hun situatie te veranderen en dat wanneer zij gelukkiger zijn iedereen thuis daarvan zal profiteren.

Deze vragen hebben mijn klanten.


Hoe raak ik uit deze situatie?
Mijn klanten bevinden zich al langere tijd in een ongezonde werksituatie. Elke dag gaan ze met het lood in de schoenen naar kantoor. Ze voelen zich elke dag een beetje kleiner en minder prettig. Ze weten heel goed dat dit zo niet langer kan, maar vinden ook dat ze niet zomaar weg kunnen gaan.

Ben ik burn-out?
Een van de populairste zoektermen van mijn klanten. Ze voelen zich behoorlijk overspannen, maar zo erg als een burn-out is het nog niet. In werkelijkheid balanceren ze op het randje van een burn-out, maar ze zijn nog niet te laat.

Waarom lukt het mij ook niet gewoon?
Om zich heen zien ze leeftijdsgenoten met een gezin en een leuke baan. Ze vragen zichzelf af waarom het hun maar niet lijkt te lukken. Ze hebben jaren hard gestudeerd en gewerkt, en toch zijn ze nu niet gelukkig. Ze hebben het gevoel om tekort te schieten, zowel op hun werk als thuis.

Wat wil ik en wat vind ik leuk?
Mijn klanten hebben geen idee wat ze zelf leuk en belangrijk vinden als het over werk gaat. Kwaliteiten, die hebben ze zeker, hele mooie ook! Helaas weten ze vaak niet meer welke kwaliteiten ze in huis hebben. Dat komt omdat ze bijna dagelijks horen dat ze niet goed genoeg zijn. Hierdoor zijn ze onzeker geworden over zichzelf en wat ze te bieden hebben.

Nu ze moeder zijn is deze situatie niet langer acceptabel en ze weten dat het anders moet, ze weten alleen nog niet hoe en wat. Zomaar hun baan opzeggen, dat zien ze echt niet zitten. Om weg te kunnen willen ze eerst duidelijkheid over wat ze dan wel willen gaan doen, wat zij leuk en belangrijk vinden. Daarna durven ze de grote stap wel aan!

Herken jij jezelf?


Denk jij bij het lezen van deze pagina, dat zou ik kunnen zijn! Dan nodig ik je van harte uit om een keer vrijblijvend een kop koffie te komen drinken. Vertel mij je verhaal, dat alleen al lucht op. Alles wat jij met mij deelt zal ik vertrouwelijk behandelen. Is mijn coachtraject iets voor jou? Dat beslis je pas daarna.

Lees hier meer over coaching

Heb jij vragen? Twijfel jij of ik jou ook kan helpen? Je mag altijd contact met mij opnemen. Stuur een mail naar info@hrmns.nl of bel/app naar 06-38414985.

Wil je eerst meer lezen over mij? Dat kan hier op de over mij pagina.