Vakantie! Zon, zee en reflectie


Voor veel mensen is de vakantie het uitgelezen moment om te bezinnen op hun leven en werksituatie.
Een vakantie haalt je uit het ritme van je dagelijkse leven. Je neemt even afstand en richt je helemaal op de dingen waar jij van geniet. Voor de een is dat luieren op een strand, de ander gaat voor een actieve fietsvakantie. Zoveel mensen, zoveel vakanties. Genieten geblazen!Maar iedereen weet, aan deze vakantie komt weer een einde.
Voor veel mensen is dat even slikken maar is er ook weer frisse zin en inspiratie om aan het werk te gaan. Voor sommige is de vakantie echter een extra confrontatie met de onvrede over hun werksituatie. De drang om te willen – of zelfs moeten - veranderen wordt versterkt en de onrust wordt steeds groter bij het naderende einde van de vakantie.

Zo ging het ook bij mijzelf. Het besef dat ik wilde veranderen was er al tijden maar de durf om te veranderen en die volgende stap te zetten ontbrak. Tot die ene vakantie. We gingen voor een stedentripje naar New York. Geweldig natuurlijk! Ik kon er alleen helemaal niet van genieten. De vakantie werd voor mij gedomineerd door een gevoel van onrust. Het idee dat ik na de reis weer terug moest naar de plek waar ik niet wilde zijn maakte mij dood ongelukkig. Na die vakantie wist ik het zeker, zo kan het echt niet meer verder.

De vakantie gaf mij het extra zetje. Om te veranderen en om op zoek te gaan naar een loopbaancoach. Samen met haar kwam ik er al snel achter welke stappen ik wilde zetten. Nu ik kan doen wat er bij mij past, werk ik met plezier en is een vakantie niet meer dan een leuke afwisseling.

Blijf dus niet langer lopen met je wens om te veranderen maar zet die eerste stap! Ga het gesprek aan, onderzoek wat jou voldoening geeft, zodat je plezier beleeft in je werk én tijdens je vakantie.

Groetjes,Ben jij toe aan de volgende stap in je loopbaan? Wil jij reageren op mijn blog?
Neem dan hier contact met mij op!

Contact