Schrijfkracht! I Workshop voor werkende moeders op zoek naar balans en werkgeluk
Schrijfkracht

Workshop Schrijfkracht!

Druk, druk, druk.
Je rent van huis naar werk, van school naar een afspraak en weer terug. Tijd om stil te staan bij jezelf en wat op dit moment voor jou belangrijk is daar ontbreekt het je aan.

S 'avonds wanneer je eindelijk toe bent aan slaap, begint het gepieker. Honderden gedachten razen door je hoofd, waardoor het moeilijk is om rust te vinden.

Rust heb je hard nodig. Om te ontspannen, op te laden en om reflecteren op waar jij behoefte aan hebt. Pak je die rust niet, dan kun je daar zomaar aan voorbij rennen.Rust in je hoofd door schrijven
Praat je over rust in je hoofd, dan leg je al snel de relatie met meditatie, yoga en mindfulness. Voor veel mensen werkt dat heel goed, maar niet voor iedereen. Sommige mensen, ikzelf inclusief, vinden het niet zo makkelijk om "niks" te denken en doen.

Op een yogamatje tijdens de les, onder begeleiding van mijn yogadocente, hielp het mij best om die boodschappenlijstjes en afspraken als wolkjes aan de lucht voorbij de laten drijven. Eenmaal thuis dreven die wolkjes alleen helemaal niet meer voorbij, maar bleven ze als een dikke vette wolk boven mijn hoofd hangen.

Ik zocht naar een praktische manier om mijn hoofd vol gedachten en lijf vol gevoelens. Ik ontdekte hoe fijn het is als je ze letterlijk van je af kunt schrijven. Intuïtief schrijven noemen ze dat ook wel. Wil jij ontdekken of deze manier van schrijven ook werkt voor jou? Kom dan meedoen met mijn workshop Schrijfkracht!

Ervaringen van deelnemers aan Schrijfkracht!


De effectiviteit van deze korte workshop Schrijfkracht heeft mij positief verrast. Na de warme ontvangst en uitleg kregen wij duidelijke opdrachten waar ik direct veel van heb geleerd, grappig dat de inzichten als vanzelf kwamen. En dit keer niet uit mijn hoofd, maar rechtstreeks uit mijn pen.

Lindsey is deskundig, hartelijk en open, wat maakt dat je je direct thuis voelt en ik mijn beste beentje voor heb gezet. Ik ben weer een leuke en leerzame ervaring rijker en ga dit zeker zelf toepassen. Ik gun dit iedereen, jij jezelf ook?

Super bedankt Lindsey! Liesbeth

Keurig voorbereid, duidelijk en uitnodigend staat alles klaar. Je bent hartelijk, vriendelijk en maakt goed contact. Superbelangrijk, want zo voel je je welkom en veilig!

Je legt duidelijk uit, alles mooi op de flap-over. Je geeft ruimte om tussendoor met elkaar te praten. Er ontstaat verbinding. Fijn! Jannie

Ik werd warm welkom geheten in de gezellig woonkamer. We waren met een kleine groep van zeer uiteenlopende vrouwen die elkaar niet kende.

De eerst schrijfopdracht die we deden zorgden ervoor dat meteen duidelijk werd wat de bedoeling was en door deze opdracht leerde je meteen iedereen kennen. Ik vond het heel fijn te merken dat de groep direct veilig aanvoelde, zonder oordeel over wat de ander schreef.

Door de oefeningen die werden gegeven kreeg je al snel meer inzicht in jezelf en je omgeving. Ik vond het een zeer inspirerende en leerzame ochtend. Ik zou deze workshop dan ook zeker aanbevelen. Ook als je niet van schrijven houdt, kan dit een goede manier zijn om over de schrijfdrempel heen te stappen en jezelf op deze manier te leren kennen. LyanneHoe werkt het?


Intuïtief schrijven, schrijven zonder denken.
Je hoeft geen Carry Slee, of grammatica wonder te zijn om te kunnen schrijven. Intuïtief schrijven kan iedereen en is wetenschappelijk bewezen effectief als het gaat over het verminderen van stress en het benoemen van emoties. Je zet je pen op het papier en als vanzelf schrijf je op wat op dit moment voor jou belangrijk is. Ik help je daarin met behulp van diverse creatieve opdrachten.

Meer voordelen van intuïtief schrijven:
1. Schrijven zorgt voor overzicht, geeft inzicht en helpt je nieuwe mogelijkheden zien.

2. Wanneer je schrijft is er minder tijd voor jouw kritische stem om bezwaren en belemmeringen te bedenken, waardoor je werkelijke verlangens makkelijker naar boven komen.

3. Schrijven helpt je met het verwerken van allerlei emoties.

4. Schrijven maakt je rustig, en noemen ze ook wel een vorm van actieve meditatie. Ideaal voor doeners, zoals ik zelf ook ben.
Praktisch
In mijn workshop Schrijfkracht! ga je in een kleine groep (max. 4 andere deelnemers) onder mijn begeleiding aan de slag met korte, effectieve en verrassende schrijfopdrachten rondom het thema: Wat heb ik nu nodig?

Door op deze manier te schrijven ga je zoveel mogelijk úit je hoofd en naar je hart. Na het schrijven deel je je schrijfsels met de andere deelnemers (alleen als je dat zelf wilt). Hiermee geef je ook een stem aan wat er voor jou echt toe doet.

In de workshop maak je kennis met intuïtief schrijven en ervaar je direct de kracht van deze manier van omgaan met je gedachten.

Voor wie?:
Geschikt voor iedereen die al graag schrijft of daarmee wil beginnen, of gewoon nieuwsgierig naar intuïtief schrijven. Talent is niet nodig! Deze workshop is geschikt voor iedereen die zich meer wil verdiepen in datgene wat er onbewust al bij zichzelf aanwezig is. Je hoeft geen specifieke vraag (of probleem) te hebben. Ben je (nog) geen moeder? Ook jij bent van harte welkom!

Wanneer?:
De data voor de workshop (2019) zijn: 29 mei, 26 juni, 19 augustus (speciale zomereditie - scroll naar beneden voor meer info), 25 september, 30 oktober en 27 november. De workshop is inclusief koffie/thee en een notitieboekje. Neem zelf een pen mee waar je fijn mee schrijft.

Tijd?:
We starten om 9.30, inloop vanaf 9.15, en zijn klaar om 11.30.

Waar?:
De workshop vindt plaats bij mij aan de keukentafel in Waddinxveen (vlakbij Gouda). Mijn praktijk is eenvoudig bereikbaar en ligt op ca. 5 minuten rijden vanaf afslag 20 van de A12 (Utrecht naar Den Haag).

Kosten?:
De kosten voor deelname aan deze workshop Schrijfkracht! bedragen € 15,= incl. BTW.


Wil je meer weten of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@hrmns.nl, dan krijg je binnen 3 werkdagen een reactie van mij terug. Wil je liever bellen of app-en? Je kunt contact met mij opnemen op 06-38414985. Neem ik niet op? Laat dan gerust een voicemail-bericht achter, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.