Het moederschap bracht mij werkgeluk I Lindsey Hermans
Lindsey Hermans

Mijn verhaal

Toen ik zwanger werd, had ik alles voor elkaar
Een vriend, een huis en een goed betaalde baan incl. auto van de zaak. Wat bijna niemand wist dat ik al jaren doodongelukkig was. Elke dag was een mentaal gevecht om weer naar mijn werk te gaan, maar over stoppen durfde ik alleen maar te dromen.

Telkens hoopte ik dat het wel beter zou worden. Dat de situatie vanzelf zou veranderen. Zelfs toen ik een contract kon tekenen voor een andere baan, haakte ik op het laatste moment af. Tegen de buitenwereld vertelde ik dat die nieuwe baan niks voor mij was, maar eigenlijk was ik gewoon heel bang.

Bang dat het de verkeerde keuze zou zijn. Bang dat ik niet tussen de mensen daar zou passen. Bang dat ik zou falen. Ik bleef hoe ongelukkig ik ook was. Dat veranderde pas toen ik moeder werd.Verlof zonder schuldgevoel
Verlof, heerlijk! Eindelijk rust. Niet het gevoel 24/7 beschikbaar te moeten zijn voor e-mailtjes, telefoontjes, app-jes. Ik kwam eindelijk even helemaal los van alle stress die mijn werk mij gaf. De zwangerschap en geboorte van mijn dochter creeerde heerlijke afstand van mijn werk. Ondanks de gebroken nachten, reflux en darmkrampjes van onze dochter knapte ik er echt op, maar na een half jaar zat mijn verlof erop en moest ik weer terug.

Ik hoopte weer, dat er wat was verandert
Ik hoopte dat ik mijn werk opeens leuk zou vinden. Dat mijn werkgever was verandert. Natuurlijk was er helemaal niks verandert en was alles nog precies hetzelfde als een half jaar ervoor. Ik weet nog goed dat ik het lege kantoor weer in liep op de eerste maandag van januari 2015. De leegte ervan. Het was alsof er een olifant op mij zat en ik direct al minder goed adem kon halen. De spanning sloeg weer in mij.

Binnen no-time was ik weer waar ik was voor mijn verlof. Moe, gefrustreerd en met een hopeloos gevoel kwam ik na iedere werkdag thuis. Ik wist dat het anders moest, maar ik had geen idee hoe. Ik kon toch niet zomaar stoppen?!

Op een gewone doordeweekse dag viel het kwartje.
Ik had net mijn dochter weggebracht naar het kinderdagverblijf en ik zat weer eens huilend in de auto onderweg naar mijn werk. Dit was niet zoals ik het voor me had gezien. Waarom bracht ik ons meisje weg, terwijl ik naar een plek ging waar ik helemaal niet wilde zijn? Waar was ik mee bezig? Wat voor voorbeeld gaf ik haar zo mee?

Er moest nu iets veranderen. Kon ik het niet voor mezelf, dan moest ik het doen voor haar! Mijn werk stond niet langer op nummer 1.

Ik ging op zoek naar hulp
Na lang twijfelen en zoeken vond ik een coach. Eindelijk kon ik mijn verhaal kwijt en werd ik begrepen. Wat een opluchting. Het voelde of er na al die jaren eindelijk weer wat licht was aan het einde van een toch wel erg donkere tunnel. In de coachgesprekken bleek al snel hoezeer ik mezelf al jaren wegcijferde. Er moest iets veranderen en ik wist precies wat. Ik moest weg! Weg uit die baan. Het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan. Een onzekere stap, want op dat moment was ik er helemaal nog niet uit wat ik dan wel wilde.

Wat wil ik?
Het coachtraject was een rollercoaster van confrontaties met mezelf en ontdekkingen over wie ik ben. Zo ontdekte ik dat ik altijd had gehoopt dat mijn werk leuker zou worden of mijn werkgever zou veranderen, zodat ik niet naar mezelf hoefde te kijken. Pijnlijk, maar gelukkig ook bevrijdend. Ik realiseerde me vanaf dat moment dat ik zelf de touwtjes in handen heb. Dat ik kan en mag kiezen. Om te stoppen, om een ander pad te gaan, om werk te doen dat past bij wie ik ben, om gelukkig en stressvrij te zijn.

Ik durfde te kiezen vanuit mijn hart
Mijn zelfvertrouwen groeide en toch nog wat voorzichtig durfde ik een keuze te maken voor een nieuwe richting in mijn leven. Ik koos voor een opleiding tot coach voor loopbaanbegeleiding- en persoonlijke ontwikkeling. Het begin van een nieuw en ander leven, dat past bij wie ik ben. In 2017 startte ik met mijn praktijk als loopbaancoach.

Ik doe nu wat bij mij past
Er zijn voor mij maar een paar dingen echt belangrijk in het leven. Gezondheid, familie en liefde. Liefde voor anderen, maar eerst voor jezelf. Het leven is te kort om jezelf te veroordelen tot een rotbaan, je altijd maar schuldig te moeten voelen en het idee te hebben dat je aan alle kanten faalt. Jij mag ook kiezen voor jezelf en wat jou gelukkig maakt in dit leven.

Wil jij een keer vrijblijvend komen kennismaken? Je kunt mij e-mailen op info@hrmns.nl, dan krijg je binnen 3 werkdagen een antwoord van mij terug.

Wil je liever bellen of app-en? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt contact met mij opnemen op 06-38414985. Ben ik er even niet? Laat dan gerust een voicemail-bericht achter, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

Vragen? Meer weten over coaching of vrijblijvend kennismaken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Contact

Meer over mij.


Ik ben een echt Zeeuws meisje.
Geboren en getogen in het Zeeuwse Goes ben ik nog altijd een groot liefhebber van alles dat Zeeuws is: mijn familie, mosselen, de overheerlijke bolussen, langgerekte stranden en de meestal filevrije snelweg (ja, het is er maar eentje).

Inmiddels woon ik alweer jaren samen met mijn vriend Dean en dochter Ella in Waddinxveen, maar ik ben ook nog regelmatig in Zeeland te vinden voor familiebezoek of voor een dagje in mijn geboorte stad.

Als ik niet weet hoe iets zit, dan zoek ik het uit.
Als kind was ik al nieuwsgierig en dol op puzzels. Ik zoek graag uit hoe iets zit, wat hoort bij elkaar en wat niet. Zo analyseer ik ook graag samen met clienten hun vraagstukken. Wat doet ertoe en wat is ballast. Wat heb je nodig om jouw puzzel weer kloppend te krijgen.

Ik ben dol op mooie verhalen
Als kind verslond ik stapels boeken met de mooiste verhalen. Ik ging er helemaal in op. Nu nog is lezen een van mijn favoriete bezigheden en laat ik mezelf graag inspireren door de verhalen die mijn clienten met mij delen.

De natuur is voor mij een bron van inspiratie en rust.
Als mijn hoofd vol is ga ik het liefste naar buiten voor een frisse neus en een leeg hoofd.

Ik ben een creatieve duizendpoot.
Ik teken, schilder, schrijf, dicht, bak en knutsel. Voor mezelf maar ik gebruik ook graag creatieve methodieken in mijn coaching. In mijn praktijk merk ik dat clienten vaak vastzitten in denken. Door op een andere creatieve manier naar hun vraag te kijken komen ze zonder veel moeite tot de meest verrassende inzichten.

Mijn dromen.
Gaan over een klein boerderijtje met een moestuin en een boomhut, een eigen boek en een atelierruimte waar ik de mooiste workshops kan verzorgen.


Wil je met mij komen kennnismaken? Neem gerust contact met mij op. Dan maken we op korte termijn een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact