Lindsey Hermans 

Lindsey Hermans

Een vriend, een huis en een baan met een goed salaris en een auto – en wat nog niet meer – van de zaak. Ik had alles voor elkaar.Wat bijna niemand wist, is dat ik doodongelukkig was in die prachtige baan. 

Elke dag was een mentaal gevecht om naar mijn werk te gaan. Na elke dag voelde ik mezelf weer een beetje kleiner en had ik minder zelfvertrouwen. Over stoppen durfde ik alleen maar te dromen.

Telkens hoopte ik dat “het” wel beter zou worden. Dat mijn werksituatie vanzelf zou veranderen.

Zelfs toen ik een contract kon tekenen voor een andere baan, haakte ik op het laatste moment af. Tegen de buitenwereld vertelde ik dat die nieuwe baan niks voor mij was, maar eigenlijk was ik gewoon heel bang. Bang dat het de verkeerde keuze zou zijn. Bang dat ik niet tussen de mensen daar zou passen. Bang dat ik zou falen. Bang dat ik niet (goed) genoeg was.

Ik bleef zitten waar ik zat, hoe ongelukkig ik ook was. Dat veranderde pas toen ik moeder werd. Mijn dochter was mijn redding!

Verlof zonder schuldgevoel
Verlof, heerlijk! Eindelijk rust. Niet het gevoel 24/7 beschikbaar te moeten zijn voor e-mailtjes, telefoontjes, appjes. Ik kwam eindelijk even helemaal los van alle stress die mijn werk mij gaf. De zwangerschap en geboorte van mijn dochter creëerde heerlijke afstand van mijn werk. Ondanks de gebroken nachten, reflux en darmkrampjes van onze dochter knapte ik er echt op, maar na een half jaar zat mijn verlof erop en was het onvermijdelijk moment daar. Ik moest weer terug.

Ik hoopte weer dat alles was verandert
Natuurlijk was er helemaal niks verandert en was alles nog precies hetzelfde als een half jaar ervoor. Ik weet nog goed dat ik het lege kantoor weer in liep op de eerste maandag van januari 2015. De leegte ervan. Het was alsof er een olifant bovenop mij zat en ik minder goed adem kon halen. 

Binnen no-time was ik weer op hetzelfde punt als waar ik was voor mijn verlof. Moe, gefrustreerd, onzeker en met een hopeloos gevoel kwam ik na iedere werkdag thuis. Ik wist dat het anders moest, maar ik had geen idee hoe. Ik kon toch niet zomaar stoppen?!

Op een gewone doordeweekse dag viel het kwartje.
Ik had net mijn dochter weggebracht naar het kinderdagverblijf en ik zat weer eens huilend in de auto onderweg naar mijn werk. Dit was niet zoals ik het voor me had gezien. Waarom bracht ik ons meisje weg, terwijl ik naar een plek ging waar ik helemaal niet wilde zijn? Waar was ik mee bezig? Wat voor voorbeeld gaf ik haar zo mee?

Er moest nu iets veranderen. Kon ik het niet voor mezelf, dan moest ik het doen voor haar!

Na lang twijfelen en zoeken vond ik een loopbaancoach. Eindelijk kon ik mijn verhaal kwijt, wat een opluchting. Er was eindelijk iemand die mij echt begreep. Het voelde of er na al die jaren eindelijk weer wat licht was aan het einde van een toch wel erg donkere tunnel. In de coachgesprekken bleek al snel hoezeer ik mezelf al jaren wegcijferde. Er moest iets veranderen en ik wist precies wat. Ik moest weg! Weg uit die baan. Het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan. Een onzekere stap, want op dat moment was ik er helemaal nog niet uit wat ik dan wel wilde.

Wat wil ik?
Het coachtraject was een rollercoaster van confrontaties met mezelf en ontdekkingen over wie ik ben. Ik ontdekte dat ik altijd had gehoopt dat mijn situatie zou veranderen, maar ik zag niet wat mijn aandeel hierin was. Best pijnlijk, maar ook bevrijdend. Ik realiseerde me vanaf dat moment dat ik zelf de touwtjes in handen heb. Dat ik niet overgeleverd ben aan de grillen van welke werkgever of welke baan dan ook. Dat ik kan en mag kiezen. Om te stoppen, om een ander pad te gaan, om werk te doen dat past bij wie ik ben, om gelukkig en stressvrij te zijn.

Ik durfde te kiezen vanuit mijn hart
Mijn zelfvertrouwen groeide en – hoewel nog wat voorzichtig – durfde ik een keuze te maken voor een nieuwe richting in mijn leven. Ik koos voor een opleiding tot coach voor loopbaanbegeleiding- en persoonlijke ontwikkeling. Het begin van een nieuw en ander leven, dat past bij wie ik ben. In 2017 startte ik met mijn praktijk als loopbaancoach.

Ik doe nu wat bij mij past
Er zijn voor mij maar een paar dingen echt belangrijk in het leven. Gezondheid, familie en liefde. Liefde kun je anderen alleen maar geven, als je eerst lief bent voor jezelf.

Het leven is te kort om jezelf te veroordelen tot een rot baan en om je altijd maar schuldig te moeten voelen en het idee te hebben dat je aan alle kanten faalt.

Jij mag ook kiezen voor jezelf en wat jou gelukkig maakt in dit leven.

Wil jij een keer vrijblijvend komen kennismaken? Je kunt mij e-mailen op info@hrmns.nl, dan krijg je binnen 3 werkdagen een antwoord van mij terug.

Wil je liever bellen of een app sturen? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt contact met mij opnemen op 06-38414985. Ben ik er even niet? Laat dan gerust een voicemail-bericht achter, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

Afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?
Neem dan gerust contact met mij op.

Weetjes over mij.

Ik ben een echt Zeeuws meisje. Geboren en getogen in het Zeeuwse Goes ben ik nog altijd een groot liefhebber van alles dat Zeeuws is: mijn familie, mosselen, de overheerlijke bolussen, langgerekte stranden en de meestal filevrije snelweg (ja, het is er maar eentje).

Inmiddels woon ik alweer jaren samen met mijn vriend Dean en dochter Ella in Waddinxveen, maar ik ben ook nog regelmatig in Zeeland te vinden voor familiebezoek of voor een dagje in mijn geboorte stad.

Als ik niet weet hoe iets zit, dan zoek ik het uit. Als kind was ik al nieuwsgierig en dol op puzzels. Ik zoek graag uit hoe iets zit, wat hoort bij elkaar en wat niet. Zo analyseer ik ook graag samen met cliënten hun vraagstukken. Wat doet ertoe en wat is ballast. Daarnaast ben ik ook een tikkeltje eigenwijs en doelgericht.

Ik hou van praktisch en maak het niet ingewikkelder dan noodzakelijk. Soms lijkt coaching ongrijpbaar en zweverig, maar eigenlijk is dat totaal niet zo. Als ik coach doe ik niets anders dan de juiste vragen stellen en oefeningen inzetten, die passen bij jou en de vraag waar jij nu meer rondloopt. Ik zet jouw onbewuste denken aan, zodat jij zelf de antwoorden op jouw vragen ontdekt. Niks zweverigs aan.

Ik ben dol op mooie verhalen. Als kind verslond ik stapels boeken met de mooiste verhalen. Ik ging er helemaal in op. Nu nog is lezen een van mijn favoriete bezigheden en laat ik mezelf graag inspireren door de verhalen die mijn cliënten met mij delen.

De natuur is voor mij een bron van inspiratie en rust. Als het druk is of ik weet niet meer hoe ik verder moet, dan ga ik het liefste naar buiten voor een frisse neus en nieuwe inspiratie.

Ik ben een creatieve duizendpoot. Ik teken, schilder, schrijf, dicht, bak en knutsel. Voor mezelf maar ook in mijn coaching maak ik graag gebruik van creativiteit. In mijn praktijk merk ik dat cliënten vaak vastzitten in denken. Door op een andere creatieve manier naar hun vraag te kijken komen ze zonder veel moeite tot de meest verrassende inzichten.

Mijn dromen. Gaan over een klein boerderijtje met een moestuin en een boomhut, een eigen boek en een atelierruimte waar ik de mooiste workshops kan verzorgen.

 

Zin om nader kennis te maken?

Neem dan gerust contact met mij op. Dan maken we op korte termijn een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Over mij

Ik ben Lindsey Hermans, en als loopbaancoach werk ik met veel plezier met vrouwen die weer gelukkig willen zijn in hun werk en leven. Ik help je ontdekken wat jij belangrijk vindt, zodat jij met vertrouwen kunt kiezen voor wat er bij jou past.

Social media

Contactgegevens

  • Tarweakker 6, 2743 EW Waddinxveen
  • info@hrmns.nl
  • 06-38414985
  • KVK Rotterdam 67937713
  • Privacy verklaring
Scroll naar top