LINDSEY HERMANS

LINDSEY HERMANS

Het gevaar van streven naar je mooiste leven

Droom groots. Leef je mooiste leven. Je wordt bijna doodgegooid met online updates die zeggen dat je het beste uit jezelf moet halen. Waarin altijd onbezorgd en gelukkig leven voor het oprapen ligt. Teksten die vaak worden begeleid door perfecte afbeeldingen, van mensen die precies weten wat ze willen en er altijd helemaal voor durven te gaan.

Sta je dan. Als gewoon menselijk mens. Met je onzekerheden. Angsten. Twijfels.

Hoewel de boodschap  vast goed en inspirerend bedoeld is vraag ik mezelf af, hoe is dat voor jou om te lezen? Maakt dat je vrolijk? Motiveert het jou om ook zo te leven?

Of bezorgt dit je juist vooral stress? Geeft het een gevoel dat je niet leeft zoals dat zou moeten? Dat het beter moet? Wanneer je ongelukkig bent in je werk of op een ander gebied in je leven dan is al rot genoeg, toch?!  Dan is de “leef je mooiste leven” niet de boodschap waar je volgens mij gelukkig van wordt.

Dan maakt dat je waarschijnlijk alleen nog maar minder zeker en voelt geluk vinden op het gebied waar het nu spaak loopt als een onbereikbare opgave. Daarnaast loop je het risico om iets heel belangrijks te vergeten.

Ja, natuurlijk. Het kan het altijd leuker, beter, mooier en is het heerlijk om daarover te dromen, maar er is ook een andere kant. We hebben allemaal ook al heel veel leuk, goed en mooi!

Door steeds te worden geconfronteerd met de boodschap dat iets beter kan of moet, ga je slechter denken over je eigen leven. Ga je twijfelen of jij misschien iets niet goed doet of iets anders zou moeten doen. Zie je niet meer (of minder goed) wat er wel leuk, goed en mooi is.

Tijd om stil te staan bij wat jij allemaal al wel hebt!

Wat heb jij al wel?

De vraag die we onszelf veel vaker mogen stellen is mijns inziens: wat heb ik al wel? Wat vind ik nu fijn? Wat geeft mij nu plezier? Wat maakt mij nu al gelukkig? Door bewust bezig te zijn met die vraag wat er NU al wel is en te kijken wat er al wel aanwezig is in je leven, krijg je een veel positiever beeld van wat je werkelijk hebt.

Hoe onderzoek je dat? Heel makkelijk, door gebruik te maken van schaalvragen. Schaalvragen zijn vragen die je heel simpel beantwoord met een cijfer en daarna analyseert. Zo ga dit in zijn werk.

Maak een lijst van onderdelen in je leven (bijvoorbeeld werk, gezin, relatie, hobby, moederschap, …) en geef elk onderdeel gevoelsmatig een cijfer van 0 – 10. Bekijk welke cijfers jij hebt gegeven?

Stel je geeft je werk op dit moment het cijfer 6. Wat betekent dit cijfer dan precies? Wat zit er allemaal al in dit cijfer? Wat maakt het dat je je werk op dit moment een 6 geeft en geen 4?

Door jezelf meer in detail te bevragen ontdek je vaak al snel wat er al wel is, en dat is vaak meer dan je verwacht.

Mag ik dan helemaal niet meer verlangen naar beter?

Verlangen betekend iets heel erg graag willen en er is natuurlijk niks mis mee om bezig te zijn met wat je heel graag wilt. Willen zet je in beweging. Het is het vuur, de drijvende kracht die ervoor zorgt dat ideeën ontstaan en je ideeën een slinger geeft in de richting van realisatie. Bezig zijn met wat je in de toekomst wil, kan je motiveren om keuzes te maken in het nu.

Zo lijkt het mij fantastisch om in een mooie vrijstaande boerderij te wonen met meerdere gebouwen, zodat mijn ouders bij ons zouden kunnen komen wonen als ze later zorg nodig hebben. Dat is voor mij ook een drijfveer om te groeien en het helpt mij keuzes maken. Tegelijkertijd moet een verlangen je niet blind maken voor wat je nu al hebt. Ik woon in een hartstikke fijn huis met genoeg ruimte voor een eigen werkruimte, een tuin waarin de zon volop schijnt, in een veilige buurt. We hebben geld om heerlijk van te leven, kunnen op vakantie maar bovenal is er liefde en zijn we gezond.

Geniet van een verlangen en vergeet vooral niet tevreden te zijn in het nu.
Lindsey Hermans

Wat ik wil? Ik heb geen idee. Ik weet alleen wat ik nu niet meer wil. Goed, dat is een mooi begin. Wist je dat loopbaanbegeleiding je kan helpen ontdekken wat je wel wilt in je werk en leven.

 

Klik hieronder op loopbaanbegeleiding en lees wat ik als loopbaancoach, jou kan bieden.

Loopbaanbegeleiding
Bericht delen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Hey!
Wat leuk dat je er bent!

Helaas bied ik op dit moment geen trajecten loopbaanbegeleiding aan.

Wil je op dit moment toch hulp bij je loopbaan? Lees dan gerust eens mijn inspiratie blogs of download mijn gratis e-book: Werk. Gelukkig!