LINDSEY HERMANS

LINDSEY HERMANS

Doe wat je het liefste doet, daar word je gelukkig van!

Hoe vaak ik dit wel niet heb geroepen de laatste jaren. Tegen mijn klanten, in blogs of op Social Media. Het is ook iets waar ik zelf hardgrondig in geloof.

Doe wat je het liefste doet, daar wordt je gelukkig van!

Als je doet waar je echt blij van wordt, dan geeft dat je energie. Dan voelt werken bijna moeiteloos. Bijna, want aan de stap zetten om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt gaat vaak een heel proces vooraf.

Dat is bij mij niet anders. Toen ik in 2016 een loopbaantraject deed, kwam daar een lijstje uit aan beroepen die ik leuk zou vinden. Van architect tot loopbaancoach. Van schrijfster tot psycholoog. Hele diverse beroepen. Het een voelde makkelijker haalbaar dan het andere.

Ik koos er op dat moment in 2016 voor om een opleiding tot loopbaancoach te volgen. Het beroep interesseerde mij en ik wilde er graag meer over leren. Dat was mijn eerste stap. Daarna werd ik ondernemer, althans in het begin probeerde ik te ondernemen, maar ook daar vond ik mijn draai in. Sterker nog, ik zou niet anders meer willen! Steeds begreep ik beter waar ik voor sta en wat voor mij echt essentieel is in mijn werk. Elke keer zette ik een nieuwe stap naar een baan die beter bij mij past. Alle stappen hebben  bijgedragen aan het punt waar ik nu sta. Het punt waarop ik heb besloten om een nieuwe weg in te slaan. Het is tijd voor weer een nieuwe stap. 

Verrassing! Ik ga stoppen met loopbaanbegeleiding. Waarom? Toen Corona in februari/maart van dit jaar zijn intrede deed reduceerde ook mijn coachwerkzaamheden zich tot nagenoeg nul. Dat gaf tijd om stil te staan en na te denken over wat ik echt wilde doen. Tegelijkertijd deden zich er totaal onverwacht ook nieuwe kansen voor. Kansen die ik met een hoop kriebels in mijn buik nu wel durfde aan te pakken.

Iemand benaderde mij. Ze had gezien dat ik zelf illustraties maakte voor mijn Social Media en vroeg of ik dat ook niet voor haar wilde doen? 

Het was niet de eerste keer dat ik die vraag kreeg. Een jaar of twee geleden was ik ook al eens gepolst, maar toen had ik nee gezegd. Niet omdat ik het niet wilde, ik durfde het nog niet. Ik vond mezelf niet goed genoeg. 

 

Gedachten als”Wie denk ik wel dat ik ben? Ik heb toch helemaal geen opleiding tot illustrator! gierden nog door mijn hoofd. Het was nog niet mijn tijd.

Nu waren we een paar jaar verder en voelde ik door de spannende kriebels heen een dikke JA! Zo’n grote ja, dat ik zomaar mijn eerste illustratieopdracht binnenhaalde. 

Ik maakte mijn eerste illustraties voor een architectenbureau en ik merkte hoe blij ik daar van werd! Het bedenken van een concept. Het uitwerken van de verschillende fases en het zien van het uiteindelijke resultaat. Ik genoot van elke stap.

Toen volgde al snel weer een mooie kans. Het was haast te mooi om waar te zijn. Maar dat was het dus niet!

Weer met een leuke onderneemster. Mijn gevoel werd weer bevestigd: dit is wat ik wil. Hier word ik gelukkig van! Ergens verwachtte ik nog dat ik het coachen zou missen, maar dat gevoel kwam maar niet. Sterker nog, het gaf een hoop rust om daar niet meer mee bezig te zijn. 

Tijd om eerlijk te zijn naar mezelf. In dit geval gaat zeker het gezegde “Practice what you Preach” op. 

Ik was er nog niet!

Sommige mensen zouden nu kunnen denken. Waarom heb je toen in 2016 niet gekozen om het beroep van illustrator te onderzoeken? Het antwoord is even simpel als ingewikkeld. Ik was er nog niet!

Ik was nog niet op het punt dat ik geloofde dat ik dat zou kunnen. Dat werken als illustrator, mijn geld ermee verdienen, zou kunnen. Het voelde als ver van mijn bed. Ik moest nog op het punt komen dat ik er zelf in geloofde. Kortom ik had een hoofd vol belemmerende overtuigingen. Daar kun je aan werken, maar het duurt soms gewoon even ;).

Een mooi voorbeeld dat elke stap in een proces nodig is en bijdraagt om te komen waar je naartoe onderweg bent. 

One step at the time

Durf jij nog niet te gaan voor die grote droom? Maak je dan geen zorgen. We willen graag snel en grote stappen zetten. Dat kan beangstigend zijn en je daardoor zo verlammen dat je niks meer doet. Het is daarom beter om klein te beginnen en dat doe je zo.

  1. Kijk welke stap je nu al wel kunt zetten. Dat voel je zelf het beste aan. Voelt een stap als: HOOO STOP! dan is de stap die je wilt zetten waarschijnlijk te groot voor dit moment. Een kriebel in je buik, dat mag er dan best wel weer zijn, zolang de zin om de stap te wagen maar overheerst.
  1. Gun jezelf de tijd. Liefst wil je morgen al weten wat jouw loopbaanbestemming is. Heerlijk toch, dan ben je klaar en kun je de rest van je werkzame leven precies dat doen. Elke dag! Dat klinkt misschien wel ideaal, maar is dat ook zo? Het is toch ook ongelofelijk saai om morgen al je eindbestemming te hebben bereikt. Als je kunt genieten van elke stap, maakt dat je loopbaan en leven een stuk leuker en ervaar je meer voldoening. Hiervoor is het goed om ook punt 3 te blijven herinneren.
  1. Durf erop te vertrouwen dat jouw loopbaan zich steeds verder ontwikkeld. Wees niet bang dat een keuze fout is en nergens toe leidt. Elke keuze die je maakt en stap die je zet leidt ergens toe en is een waardevol onderdeel van jouw loopbaan. Wat je ervaart en leert neem je mee op je pad en helpt je weer nieuwe stappen te zetten. Zolang je steeds iets buiten je eigen comfortzone durft te gaan, ga je vooruit.

 

Hoe nu verder? Ik stop met het aanbieden van loopbaantrajecten en rond ik lopende trajecten af.  Ik ga volle bak voor studio hrmns en kijk uit naar wat dat mij gaat brengen.

Voor de toekomst sluit ik zeker niet uit dat ik terugkom met een vorm van creatieve coaching, maar dan wel onder de vlag van studio hrmns,  want werk doen dat echt bij je past, daar geloof ik nog steeds in. Met heel mijn hart.

Tot zover. Bedankt voor het lezen van mijn blogs. 

Tot snel!

Lindsey Hermans
Bericht delen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Hey!
Wat leuk dat je er bent!

Helaas bied ik op dit moment geen trajecten loopbaanbegeleiding aan.

Wil je op dit moment toch hulp bij je loopbaan? Lees dan gerust eens mijn inspiratie blogs of download mijn gratis e-book: Werk. Gelukkig!