Dé droombaan en ultiem werkgeluk!


Wat was eigenlijk mijn droombaan?
Mijn loopbaantraject begon op in 2015 en eindigde ergens begin 2016. In die paar maanden ontdekte ik van alles over mezelf. Wat ik belangrijk vind, wat ik goed kan, waar ik blij van word, waar ik nog mee worstelde. Na die maanden schoof ik al die kennis bij elkaar en koppelde dat aan verschillende beroepsmogelijkheden. Zo durfde ik te kiezen voor een baan die helemaal bij paste bij alles wat ik voor ogen had, een echte droombaan, of niet?!

 
droomEen droombaan bestaat niet!
Helaas heeft elke baan dingen die niet zo leuk zijn. Droomde jij over uren bijhouden, administratie doen, koude koffie, die vervelende collega die jou altijd op je zenuwen werkt, veeleisende opdrachtgevers, nietmachines zonder nietjes en slecht functionerende printers waar je blaadjes telkens in vastlopen? Het antwoord is zeer waarschijnlijk nee!

Zo loop ik ook niet ontzettend warm voor alle marketing die gepaard gaat met het hebben van een eigen onderneming. Het is een grote zoektocht en worsteling om te ontdekken wat bij mij past. Toch hoort het erbij en heeft het mij meer laten groeien het afgelopen jaar dan wat dan ook. Ik kwam in contact met nieuwe fijne contacten en kwam zo stapje voor stapje steeds dichterbij wat voor marketing past bij mij.

In onze dromen zien we onze meest ideale baan door een roze bril en is alles helemaal perfect. Alle collega’s zijn aardig, behulpzaam. Je verveelt je nooit en voelt je elke dag even belangrijk. Elke opdracht, ieder project is weer even interessant. Elke klant is sympathiek en meedenkend. Nee, in jouw droombaan is er echt helemaal niks dat jij niet leuk vindt. Jij voelt je volmaakt gelukkig in deze baan.

Mark Manson schrijft in zijn boek “De edele kunst van NOT GIVING A FUCK”:
“Om gelukkig te zijn hebben we iets nodig om op te lossen.”

Hij stelt dat wij ons het meest gelukkig voelen als we onze hindernissen overwinnen. Geluk is een constant werk-in-uitvoering. Een constant oplossen van problemen, die vervolgens weer de basis zijn voor nieuwe problemen.

Als je het zo bekijkt zou onze "rozebril" droombaan ons helemaal niet gelukkig maken. Het is in dat opzicht helemaal niet helaas dat die perfecte droombaan niet bestaat. Je moet op zoek naar een baan die bij je past, waarin jij wordt uitgedaagd. Want ook dit geeft Manson nog mee: "het ware geluk schuilt hem in het vinden van problemen die je leuk vindt om op te lossen."

Dus loop je weer eens ergens tegenaan, bekijk het dan positief en bedenk: juist het oplossen van problemen draagt bij aan het ultieme werkgeluk!

Liefs,


Ben jij toe aan de volgende stap in je loopbaan?
Loop je vast, zit jij niet op je plek? Wil jij weten wat loopbaancoaching voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij. Dan plannen we in overleg een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact