LINDSEY HERMANS

LINDSEY HERMANS

De zin en onzin van een beroepskeuzetest

Je weet niet meer wat je wilt in je werk. Je huidige baan heb je wel gezien en je wilt nu eens iets totaal anders gaan doen, maar wat? Je hebt geen idee wat er bij je past en als je de vacaturesites afstruint lijken er beroepen te bestaan waarvan je het bestaan niet eens wist.

Als je zoekt op jouw kwalificaties en ervaring kom je al snel uit bij hetzelfde of soortgelijk werk dat je nu doet, en dat is nou net wat je niet meer wilt. Eigenlijk vind je het ook erg lastig om te bepalen wat je kwaliteiten zijn en in welke beroepen jij echt tot zijn recht zou komen. Er zit maar een ding op: je moet een beroepskeuzetest.

Of niet?

De zin van een beroepskeuzetest

Een beroepskeuzetest is vaak lijstje met ogenschijnlijk random vragen waarbij je mag kiezen wat je meer aanspreekt. Beroepsgericht wordt er gevraagd wat je voorkeur heeft. Bakker of accountant. Fysiotherapeut of kunstenaar. Hovenier of administratief medewerker. Daarna volgt vaak een persoonlijkheidstest waarbij er wordt gekeken naar voorkeuren zoals ben je ondernemend, praktisch, creatief etc.

Het resultaat is vaak een richting en een aantal voorbeeld beroepen die passen bij jou persoonlijkheid en beroepsvoorkeur. Volgens de test. Op het moment dat jij hem hebt gemaakt. Op basis van de vragen die in de test stonden. En dat is precies waar voor mij een beroepskeuzetest zijn waarde verliest.

Jij bent niet te vatten in een lijstje vragen, toch?

Waar het vaak mis gaat bij deze testen is dat ze onpersoonlijk en algemeen zijn. Daarnaast heb je vaak al snel door hoe het algoritme werkt waardoor je in een test gaat sturen.

Laat ik vooropstellen dat er ook testen bestaan die je best kunnen helpen. Zo deed ik als onderdeel van mijn coachopleiding de talentenanalyse. Met behulp van persoonlijkheidsvragenlijsten werd er gekeken wat mijn talentenprofiel is. Een prima test waarbij vooral gekeken wordt naar welke talenten je hebt en in welke mate. Toen ik de uitslag kreeg was het vooral herkenbaar, maar heel eerlijk deze test alleen had mij er niet toe aangezet om een carrière switch te maken.

Wat heb jij nodig?

Het besluit om een beroepskeuze test te doen dat heeft een reden. De vraag is natuurlijk, helpt een beroepskeuzetest jou ook echt? Wanneer jij overweegt om te kiezen voor zo’n test, dan helpt het om jezelf het volgende af te vragen:

– wat wil ik bereiken met maken van een beroepskeuzetest?

– Wat heb ik nodig om met voldoende vertrouwen om een nieuwe weg in te slaan?

– Geeft deze test mij daadwerkelijk het antwoord op de vraag waar ik nu mee rondloopt?

Is het antwoord op de vragen ja, dan kans een beroepskeuzetest de goede optie zijn voor jou. Is het antwoord nee of misschien, dan is het waarschijnlijk beter om te kijken naar andere opties zoals bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding slaat op begeleidende diensten van een loopbaanadviseur om een scholier, student of werknemer te helpen bij het vinden van een nieuwe betrekking en de begeleiding van de loopbaan. Aldus Wikipedia. 😉

Daar wordt het voor veel mensen al verwarrend. Er zijn loopbaanbegeleiders voor verschillende doeleinden of problemen. De een richt zich op het vinden van een nieuwe baan en helpt je met het updaten van je sollicitatiebrief en LinkedIn profiel.

De andere richt zich op het onderzoeken van wat jou gelukkig maakt in je werk. Het onderzoeken van je drijfveren, talenten, waarden en verlangens, maar ook het analyseren van oude patronen en overtuigingen die je blokkeren horen erbij. Want het is natuurlijk fantastisch om te weten wat je wilt doen, maar met een paar flinke belemmerende overtuigingen komt er daarna niks van veranderen als het eenmaal praktisch wordt.

Het is een duurzame manier van zelfonderzoek die ertoe bijdraagt dat je makkelijker kunt kiezen voor wat bij jou past. Het moge duidelijk zijn dat ik in deze categorie val.

Om het nog moeilijker te maken verschilt ook de aanpak van de loopbaancoaches van elkaar. De ene werkt met wandelcoaching, de ander met NLP, weer een ander op basis van lichaamsgerichte methodieken en ik werk naast verschillende gesprekstechnieken het liefst met creatieve coachtools zoals tekenen en schrijven.

Waar je voor kiest dat is heel persoonlijk en daarin is niks fout. Het is daarom wel van groot belang om voorafgaand aan het starten met een coach kennis te maken en hierover vragen te stellen. Dan weet je wat je te wachten staat. Kennismakingsgesprekken zijn bij de meeste loopbaancoaches kosteloos en helemaal vrijblijvend. Ga dus gerust op onderzoek uit.

Kies wat bij jou past.

Een beroepskeuzetest, loopbaanbegeleiding of iets anders. Wat je ook kiest, je hebt in ieder geval al besloten dat je iets wilt veranderen. Dat je werk wilt doen dat jij leuk vindt en dat vind ik al helemaal super!

Het is alleen zonde als je tijd en geld investeert in de verkeerde hulp. Jouw persoonlijkheid, talenten en verlangens zijn niet te vatten in een vragenlijst waar je in een paar minuten of zelfs een uur doorheen gaat. Jouw verleden, ervaringen en overtuigingen spelen een belangrijke rol als het gaat over het maken van een nieuwe keuze in je loopbaan. Loopbaanbegeleiding besteedt aandacht aan het gehele pakket.

Kies voor de hulp die jij nodig hebt. Wat bij jou past!

Lindsey Hermans

Bericht delen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Hey!
Wat leuk dat je er bent!

Helaas bied ik op dit moment geen trajecten loopbaanbegeleiding aan.

Wil je op dit moment toch hulp bij je loopbaan? Lees dan gerust eens mijn inspiratie blogs of download mijn gratis e-book: Werk. Gelukkig!