Loopbaancoaching: alleen voor carriereswitchers?


Jij durft! Sterkte! Wat eng! Tof zeg! Ik zou dat echt nooit durven!
Slecht een paar van de vele reacties die ik kreeg op mijn carrière-switch. Ik liep vast in mijn werk, ging naar een loopbaancoach en hopla! ik was geswitcht. Zo lijkt het, in de praktijk ging het iets anders maar inderdaad ik ben geswitcht.

Door die switcht ben ik een slecht voorbeeld voor het onderwerp in dit blog. Niet iedereen wil zo rigoureus switchen, en toch is loopbaancoaching ook dan zinvol.

Tot zover dus mijn carrière-switch verhaal.

Heel holland switched

Zeg, ben jij nog niet geswitcht?
Heel Holland switcht, tenminste zo lijkt het. Om je heen zie je allerlei mensen maar switchen alsof ze na 10 jaar op dezelfde camping in Frankrijk, dit jaar maar eens een vliegvakantie naar de Algarve boeken. Het kost geen enkele moeite, zo lijkt het. En daar zit je dan. Jij wilt ook echt graag iets veranderen in je werk want je bent moe en gespannen.

In het weekend ben je zo moe dat je alleen nog maar wil bankhangen en Netflixen. Niks mis met Netflix, I LOVE IT, maar het zou toch wel heel fijn zijn als je genoeg energie over hebt voor een etentje met vrienden, bezoek aan de bioscoop en dat abonnement bij de sportschool.

Toch een complete carrière-switch, NO WAY!

Je vaste baan opgeven, opnieuw solliciteren, de financiële onzekerheid, weer de schoolbanken in, leven op een minimaal salaris. Er zijn nogal wat praktische bezwaren als het op switchen aankomt. Nu zou ik natuurlijk schrijven dat al die bezwaren allemaal berusten op belemmerende overtuigingen en rampscenario's die zich in je hoofd afspelen, maar dan zou ik liegen. Want heel eerlijk, die praktische bezwaren, die zijn er ook. Gelukkig vaak niet in de mate waarin je ze vreest, maar je geeft in veel gevallen wel een stuk zekerheid op.

Wat kan coaching voor je betekenen als je niet wilt switchen?
Het zijn echt niet alleen de “switchers” die gebaat zijn bij coaching. Ook zonder switch-wens kun je ontevreden zijn in je werk en op zoek zijn naar wat er echt bij je past. Switchen blijkt vaak ook helemaal niet nodig, er zijn meerdere wegen die leiden naar meer werkgeluk.

In een coachtraject ga jij achtereenvolgend op zoek naar de antwoorden op de volgende drie belangrijke vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Pas als jij de antwoorden op deze vragen in kaart hebt gebracht volgt de koppeling naar werk. In welke baan, in welke activiteiten, bij welk bedrijf kan ik dat inzetten wat ik zelf het allerbelangrijkste vindt. Op basis daarvan ga je keuzes maken.

Je hebt een soort van persoonlijk kompas of een checklist waaraan jouw baan moet voldoen.

Met die checklist op zak weet je heel goed waar jij op wilt letten in je werk, en kan soms met een kleine verandering je al heel veel opleveren.

Verander je werkzaamheden
Werk je in loondienst? Misschien zijn er wel projecten waar je wel veel plezier uit haalt en is het mogelijk om die meer te doen. Bespreek met je werkgever wat er mogelijk is. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij aangeeft waar jouw hart sneller van gaat kloppen, waar jij helemaal voor wilt gaan een werkgever best bereid is om te kijken wat mogelijk is binnen jouw functie.

Ik begrijp uiteraard ook wel dat wanneer je bakker bent en je weigert om nog langer brood te bakken dat geen optie is. In managementfuncties is er echter best vaak wat mogelijk.

Werk je als zelfstandig ondernemer? Dan ben je zeker in de positie om te kiezen. Jij staat zelf aan het roer en kunt telkens weer afwegen welk project je wilt aannemen en welk niet.

Een voorbeeld uit mijn praktijk. Een cliënte wist niet goed wat ze zelf belangrijk vond. Door het coachtraject ontdekte ze wat haar drijft, waar ze goed in is en ook wat haar tot nu toe had tegengehouden om er iets aan te doen. Ze leerde hoe ze bewust keuzes kan maken voor projecten die bij haar paste en hoe ze dit duidelijk kon communiceren met de buitenwereld. Ze bleef in dezelfde baan maar wel met een andere invulling.

Verander van bedrijf of branche
Soms blijkt het werk dat je doet best aan te sluiten bij wat jij belangrijk vindt, maar past het bedrijf of de branche niet meer bij je. Stel je bent office manager bij een vastgoedadviesbureau. Het werk vind je leuk maar je hebt veel meer affiniteit met de zorg. Ook in die branche hebben ze office managers nodig!

Toch switchen, stap voor stap
Toch blijkt zo'n switch voor de NO WAY, ik ga niet switchen clienten toch best nog aantrekkelijk te worden als ze weer weten wat ze echt graag willen. Een carriere-switch hoeft niet rigoreus, van de ene op de andere dag. Vaak is dat ook helemaal niet haalbaar. Switchen kan prima stap voor stap. Je gaat deeltijd studeren naast je baan of kiest ervoor om eerst te "proeven" aan je droombaan door vrijwilligerswerk te doen of je doet wat een van mijn clienten deed. Hij zocht een baan waarin hij zijn kennis en ervaring kan inzetten, maar wel bij een bedrijf dat past bij zijn toekomstige droombaan.

Er zijn zoveel mogelijkheden om uiteindelijk op het carrierepad te komen van je dromen. Coaching is die belangrijkste eerste stap. Het geeft je richting, een kompas waarop je kunt vertrouwen bij elke nieuwe keuze en nieuwe stap.

Jij bent het zelf die bepaalt hoe groot die stap nu kan zijn. Groot of klein, alle stappen leidden naar meer voldoening en plezier in je werk.


Lieve groet,


Ben jij toe aan de volgende stap in je loopbaan? Wil jij nu eens kiezen voor jezelf?
Daar kan loopbaancoaching jou bij helpen. Neem dan gerust contact met mij. Dan plannen we in overleg een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact