BLOG.

hart 1

Het gevaar van streven naar je mooiste leven.

Droom groots. Leef je mooiste leven. Je wordt bijna doodgegooid met online updates die zeggen dat je het beste uit jezelf moet halen.

Sta je dan. Met je onzekerheden. Angsten. Twijfels.

Hoewel de boodschap vast goed bedoeld is vraag ik mezelf af, hoe is dat voor jou om te lezen?

Meer lezen »
persoonlijke inzichten

Ben jij ook een Obliger?

Je had het jezelf nog zo voorgenomen. Ik ga dit doen! Ik ga niet meer snoozen. Ik ga op tijd naar bed. enz. Je bent enthousiast van start gegaan, maar puntje bij paaltje. Er is niks veranderd.

Hoe anders is dat wanneer je een afspraak maakt voor je werk of met een vriendin. Die kom je na! Er is geen haar op je hoofd die eraan denkt om een gemaakte afspraak niet na te komen. Alleen wanneer het aankomt op afspraken met jezelf, dan is jouw agenda ineens reuze flexibel. Hoe komt dat toch?

Dikke kans dat jij, net als ik, een Obliger bent.

Meer lezen »
eerste hulp bij twijfel

EHBT: eerste hulp bij twijfel

We hebben het er nog maar eens over. Over onze keuze. Het hoe en waarom. Het wat en als. Het is een keuze, maar anders dan de meeste mensen maken. Dat zorgt vooral bij mij voor twijfels. Zijn we niet te voorzichtig? Maken we wel de juiste keuze?

Kiezen voor jezelf en waar jij voor staat, gaat niet zonder twijfels. Ook niet bij mij.

Meer lezen »
zegels sparen

Hoe vol is jouw spaarkaart?

Je herkent het vast wel. Iemand zegt iets dat je kwetst. Voor de zoveelste keer al. Elke keer bijt je je tanden op elkaar. Je zegt niks, want aan ruzie daar doe jij niet aan. Het klinkt ook heel nobel en tolerant, maar ondertussen raakt jouw spaarkaart vol.

Meer lezen »

Ontvang 2x per maand een e-mail met mijn nieuwste blog

Probeer het eens. Blijken mijn blogs voor jou toch niet waardevol, dan kun je altijd weer eenvoudig uitschrijven.